نحوه اجرای سقف کناف و مزایای آن
کناف کاری یا سقف کاذب، از مصالح نوین ساختمانی است که در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. کنافها در حقیقت صفحات گچی با روکش کاغذی هستند که قابلیت رنگآمیزی دارند و طی فرایندی خاصی بهصورت یکپارچه درمیآیند. در ادامه این مقاله از سایت زنبق به نحوه اجرای سقف کناف و مزایای آن میپردازیم.
انواع مختلف کناف کاری
کناف کاری یک کار تخصصی است و انجام آن نیاز به نیروی کار مجرب و ماهر دارد. به طورکلی کناف کاری بر روی دیوار و سقف، به چهار روش مختلف انجام میشود که عبارتاند از:
اجرای کناف در دیوارهای کاذب پوششی
از این روش برای بازسازی ساختمانهای قدیمی استفاده میگردد و به دو صورت با سازه و بدون سازه انجام میگیرد. در روش با سازه، پنلهای گچی به یک سازه فلزی که به دیوار متصل است، پیچ میشوند و مقداری فاصله برای عبور تأسیسات الکترونیکی بین دیوار و سازه در نظر گرفته میشود. اما در کناف کاری بدون سازه، ابتدا یک خمیر مخصوص به نام پرفلیکس بر روی دیوار قرار میدهند و یکلایه گچی را به آن متصل میکنند. سپس با استفاده از بتونه، درزگیری را به روش نواری انجام میدهند و در نهایت میتوان عملیات کاشیکاری و کاغذدیواری را بر روی این دیوار کاذب انجام داد.
اجرای کناف در دیوار کاذب جداگانه
این نوع کناف کاری برای جداسازی فضای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. برای طراحی دیوار کاذب ابتدا قابهای فولادی بسیار سبکی به شکل حروف C و U نصب میشود و سپس صفحات گچی بهصورت یکلایه و یا چندلایه توسط پیچ به این سازه متصل میگردند. سپس درزهای ایجاد شده توسط بتونه گرفته شده و آماده نصب کاشی، کاغذدیواری و رنگآمیزی میشود.
نحوه اجرای سقف کناف یکپارچه
این نوع کناف کاری نسبت به سایر روشها، سریعتر انجام میگیرد؛ زیرا بلافاصله بعد از بتونهکاری میتوان آن را رنگآمیزی نمود. برای اجرای سقف کناف یکپارچه ابتدا باید زیرسازی فولادی انجام شود. سپس صفحات کنافی از طریق پیچومهره بر روی این سازه فولادی نصب میشوند. در مرحله آخر، درزگیری و بتونهکاری انجام میشود. در ادامه مقاله نحوه اجرای سقف کناف به بررسی کناف مشبک خواهیم پرداخت.
اجرای کناف مشبک در سقف کاذب
در اجرای این نوع کناف کاری از تایلهای گچی و پوشالی استفاده میشود. این تایلها توسط آویزهایی به سقف متصل میشوند. این نوع کناف کاری بسیار پرکاربرد است. زیرا در صورت نیاز برای تعمیرات تأسیسات روی سقف، میتوان این تایلها را بهراحتی از سقف جدا کرد و پس از انجام کار، آنها را در جای خود نصب نمود.
مراحل و نحوه اجرای سقف کناف
مراحل اجرای پروژه کناف کاری سقف عبارت است از:
- تهیه طرح و نقشه سقف: بر اساس این نقشه، قطعات کنافی به شکل پانل ساخته میشوند. پانلها معمولاً به شکلهای مختلفی مانند مربع، دایره، مستطیل تولید میشوند.
- نصب پانلها به سقف: در این مرحله پانلها با استفاده از اتصالاتی مانند پیچومهره محکم به سقف متصل میشوند.
- پوشاندن و تمیزکاری پانلها: در این مرحله درزهای میان پانلها با استفاده از بتونه، سیمان و یا گچ پوشانده میشوند تا سطح کار کاملاً تمیز و صاف شود.
- رنگآمیزی سقف: در مرحله پایانی سقف کنافی را میتوان با رنگ دلخواه رنگآمیزی نمود و یا تزیینات دیگری در آن بکار برد.
مزایای استفاده از کناف
همانطور که می دانید سقف های کاذب در انواع مختلفی اجرا می شوند. اما سقف کنافی مزایایی در مقایسه با سازه های دیگر دارد. که عبارتند از:
- وزن سبک کناف: سقف کناف از گچ و فایبرگلاس ساخته میشود. در نتیجه این سازه بسیار سبک میباشد و به سازه اصلی ساختمان فشاری وارد نمیکند.
- نصب آسان و بیدردسر: پانلهای کناف بهصورت برش خورده و آماده در بازار موجود هستند و برای نصب آنها به ابزارها و دستگاه خاصی نیاز نیست.
- پوشاندن سیستمهای تهویه و سیمهای برق: با نصب سقف کناف میتوانید، سیستمهای الکتریکی و تهویهمطبوع را پنهان کنید تا محیط منزل منظم و زیبا به نظر برسد.
- طراحی زیبا و متنوع: کناف بهراحتی شکلپذیر است؛ بنابراین میتوانید شکل و طرح دلخواهتان را بر روی آن اجرا نمایید.
- از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه: طراحی و نصب کناف نسبت به سایر سازهها، هزینه بسیار کمی دارد. همچنین بهراحتی و بدون کثیفکاری نصب میگردد.