مزایا و معایب دیوارکوب
.مزایا و معایب استفاده از دیوارکوب
همه ما میدانیم که دیوارها نقش مهمی در زیبایی دکوراسیون داخلی دارند. روشهای مختلفی برای تزیین دیوارهای خانه و محیط کار وجود دارند، یکی از این روشها استفاده از دیوارکوب یا دیوارپوش است. این متریال علاوه بر ایجاد زیبایی منحصربهفرد در فضای داخلی، دیوارها را در برابر آتشسوزی، رطوبت و صدا عایق میکند. در ادامه این مطلب از سایت دکوراسیون داخلی زنبق شما را با مزایا و معایب دیوارکوب آشنا خواهیم کرد.
انواع دیوارکوبها + مزایا و معایب دیوارکوب
دیوارپوشها از مواد مختلفی ساخته میشوند البته نوع MDF و پیویسی آنها نسبت به انواع دیگر پرکاربردتر میباشند. این متریال در قطعات و ابعاد مختلفی تولید میشوند و کاربر باتوجهبه نیاز خود میتواند طرح، جنس، رنگ و ابعاد آن را انتخاب نماید. قطعات دیوارکوب بهوسیله چسب بر روی دیوارها نصب شده و یک محیط لوکس و شیک در فضای داخلی خانه ایجاد میکند.
امروزه از این متریال تنها برای پوشاندن دیوارهای کهنه و خراب استفاده نمیشود؛ بلکه برای تزیین دیوار اتاقها، پذیرایی، راهروها و همچنین فضای بین کابینتها به کار برده میشود. در ادامه به مهمترین مزایای دیوارکوبها میپردازیم:
نصب آسان و بیدردسر
روشهایی همچون رنگآمیزی، کاغذدیواری و… که برای نوسازی و یا تزیین دیوارها بکار برده میشوند بسیار وقتگیر و پرهزینه هستند. این در حالی است که دیوارپوشها را میتوان بدون زیرسازی سطح زیر کار، با استفاده از چسب بر روی دیوار نصب کرد. این متریال سبک است و می توان آن را بدون ایجاد سر و صدا و در کوتاهترین زمان به دیوار متصل نمود.
ظاهری لوکس و شیک
یکی از مهمترین ویژگیهای دیوارکوب اضافهکردن بافت در فضاهای ساده میباشد. شما میتوانید از این متریال در بخشی از خانه استفاده کنید و آن را به نقطه کانونی تبدیل نمایید. همچنین باتوجهبه تنوع دیوارپوشها از لحاظ طرح و رنگ، محدودیتی در انتخاب نخواهید داشت و در کمترین زمان میتوانید فضای خانه را مدرن و شیک نمایید.
پنهانکردن عیوب دیوارها
اگر دیوارهای خانه شما دچار مشکلاتی همچون ناهمواری، پوستهپوسته شدن رنگ، پارگی کاغذدیواری، ترک و یا تخریب شده است، میتوانید برای همیشه خیال خودتان را راحت کنید و از دیوارکوب برای پوشاندن همه این معایب استفاده کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از این متریال برای دیوارهای مرطوب توصیه نمیشود. در ادامه مقاله مزایا و معایب دیوارکوب به نحوه نگهداری دیوارپوش می پردازیم.
تعمیر و نظافت آسان
تمیزکردن و نگهداری دیوارکوبها در مقایسه با سایر پوششهای دیوار مانند رنگ و کاغذدیواری بسیار ساده است. شما میتوانید با جاروبرقی، بخارشوی و پارچه نرم دار آنها را تمیز کنید. همچنین بسته به جنس دیوارکوب میتوانید لکههای ایجاد شده بر روی آنها را با آب گرم و صابون تمیز نمایید. (شستن دیوارکوب MDF، به دلیل اینکه مغزی آن از چوب است هرگز توصیه نمیشود)
دیوارپوشها از استحکام و دوام زیادی برخوردارند و بهندرت آسیب میبینند. اما درصورتیکه این متریال نیاز به تعمیر داشته باشد بهراحتی میتوانید آنها را از دیوار جدا کنید و نسبت به تعمیر و یا تعویض بخش آسیبدیده اقدام نمایید.
استفاده از دیوارکوب بهعنوان عایق
جدا از اینکه دیوارپوشها باعث زیبایی بصری در دکور خانه میشوند این متریال بهعنوان عایق طبیعی نیز کاربرد دارد. بخصوص نوع چرمی دیوارکوبها بهعنوان عایق حرارتی، عایق رطوبتی، سپر آتشسوزی و جاذب صدا مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده مجدد از دیوارکوب
استفاده دوباره از دیوارکوب یکی دیگر از ویژگیهای منحصربهفرد این متریال است. شما میتوانید دیوارکوبهای تزیینی را بهسادگی از دیوار جدا کنید و در فضاهای دیگر خانه مجدداً مورد استفاده قرار دهید. حتی در صورت اسبابکشی میتوانید آنها را با خود ببرید و بدون دردسر در مکان جدید نصب کنید.
معایب دیوارکوبها چیست؟
دیوارکوبها در کنار مزایا زیادی که دارند از معایبی نیز برخوردار هستند. مثلاً نوع پارچهای دیوارپوشها را نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد؛ زیرا نور شدید باعث از بین رفتن آنها میشود. بنابراین بهتر است در ادامه مقاله مزایا و معایب دیوارکوب با برخی از معایب آن آشنا شوید.
امکان پوشیدگی یا تغییر شکل دیوار
استفاده از برخی دیوارپوشها مانند نوع چوبی و یا MDF، به دلیل اینکه ضد آب نیستند ممکن است در اثر قرارگرفتن مداوم در معرض رطوبت و آب، دچار پوسیدگی شوند. همچنین این دیوارکوبها بهمرورزمان در اثر تغییرات دمایی منقبض شده و شکافهایی بر روی سطح آنها ایجاد میگردد و یا بادکرده و برآمده میشوند.
نگهداری مناسب
نوع چوبی این متریال نیاز به شرایط نگهداری خاصی دارد؛ زیرا در برابر رطوبت و شرایط خشک دمایی مستعد آسیب است. انواع دیگر دیوارکوب را باید حداقل هر دو هفته با پارچه تمیز کنید تا از تجمع گردوغبار در شکافهای بین آنها جلوگیری شود.