طراحی محوطه ویلا
طراحی و ساخت یک ویلا با محوطهسازی آن کامل میشود. ایجاد یک محیط زیبا در ورودی ویلا با استفاده از المانهایی مانند سنگفرشهای رنگی، نورپردازی، طراحی فضای سبز، ساخت آلاچیق و… علاوه بر اینکه باعث کاربردیتر شدن محیط خارجی ویلا میشود، در روحیه ساکنین نیز تأثیر به سزایی دارد. در هنگام محوطهسازی ویلا باید نیازهایی ساکنان، زیبایی و هماهنگی آن با محیط اطراف و کاربردی بودن آن را مدنظر داشته باشید. در این مطلب از شرکت دکوراسیون داخلی زنبق شما را با نحوه طراحی محوطه ویلا آشنا خواهیم کرد
اهمیت طراحی محوطه ویلا چیست؟
ورودی ویلا اولین بخش است که در هنگام ورود دیده میشود. کاشت گلوگیاه و ایجاد مسیر پیادهروی با استفاده از سنگفرشهای رنگی میتواند در زیبایی دکوراسیون داخل تأثیر به سزایی داشته باشد. ازاینرو محوطهسازی ویلا یکی از مسائل مهم و ضروری است که پس از تکمیل ساختمان اصلی آن باید اجرا شود. ازآنجاییکه مهمترین المان فضاسازی شامل کاشت گلوگیاه و تعبیه تجهیزات کاربردی در آن است؛ بنابراین سعی کنید این پروژه را به یک مجموعه ماهر و متخصص که سالها در این حوزه فعالیت کردهاند و تجربه کافی دارند بسپارید.
طراحان باتجربه شرکت دکوراسیون داخلی زنبق سالیان زیادی است که در این زمینه کار میکنند و با بررسی و ارزیابی درست و باتوجه به نیازها و سلیقه کارفرما اقدام به طراحی حیاط ویلا مینماید. پروژههای که تیم زنبق طراحی و اجرای آنها را برعهده داشتهاند توانسته است خواستهها و انتظارات کارفرما را تا حد زیادی برآورده نماید.
اجرای محوطهسازی ویلا
اجرای محوطهسازی ویلا بهتر است با حضور یک تیم حرفهای انجام شود. این تیم باید مهارت و تجربه کافی در زمینه کاشت گلوگیاه، نصب آلاچیق، طراحی و ساخت استخر، نورپردازی و… را داشته باشند. زیرا کاستی در هر بخش از اجرای این کارها میتواند مشکلات زیادی از لحاظ اتلاف وقت و هزینه داشته باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که بعد از طراحی اولیه محوطه ویلا، نسبت به انتخاب یک تیم حرفهای جهت اجرای آن طرح اقدام نمایید.
فراموش نکنید که هر کدام از این مراحل باید بهصورت اصولی و با رعایت قواعد و استانداردها انجام شوند. زیرا اجرای هیچ یک از آنها بدون تخصص سودی نخواهد داشت. مثلاً برای کاشت گلوگیاه باید از یک متخصص باغداری کمک بگیرید تا بتوانید بهترین بذر و نهال باتوجه به شرایط آبوهوایی منطقه انتخاب نمایید. نکات مهم در طراحی محوطه ویلا عبارتاند از
- تعبیه مسیر پیادهروی و رفتوآمد.
- رعایت ایمنی در ساخت و نصب تجهیزاتی مانند استخر. آلاچیق و…
- در انتخاب نوع تجهیزات و رنگ آنها هارمونی و هماهنگی لازم را در نظر بگیرید. مثلاً اگر ویلا به سبک سنتی ساخته شده محوطه نیز باید بهصورت سنتی طراحی شود.
- استفاده از نورپردازی ماهرانه در محوطه برای زیباتر کردن فضا با رعایت اصل صرفهجویی در انرژی.
- تعبیه سیستم آبیاری را فراموش نکنید. اصولاً ویلاها بهصورت نیمه مسکونی هستند و ساکنان آن مدتزمان محدود در آنجا زندگی میکنند؛ بنابراین برای حفظ حیات گیاهان، طراحی یک سیستم آبیاری قطرهای در محوطه. ویلا الزامی است.
انواع محوطهسازی
سبک ساخت عمارت و موقعیت جغرافیایی تأثیر زیادی در انتخاب طراحی و ساخت محوطه ویلا دارد. مثلاً اگر محوطهسازی را به شکل کلاسیک، سنتی، مدرن، ایتالیایی و… انجام دهید باید المانهایی مانند انتخاب گلوگیاه، تجهیزات رفاهی را نیز در همین سبک انتخاب کنید. یک کارشناس حرفهای در طراحی حیاط ویلاها در هر سبکی که باشد، باید مواردی مانند شیب زمین، نوع خاک، رطوبت، میزان نورخورشید و… را درنظر بگیرد تا هزینه و سرمایه مشتری به هدر نرود.
طراحی محوطه ویلا به سبک کلاسیک
اصولاً در این سبک از اشیا ارزشمند مانند مجسمههای سنگی در محوطه ویلا استفاده میشود. رعایت اصل تقارن و سادگی در انتخاب المانها مختلف از جمله گلوگیاه در نظر گرفته میشود. فراموش نکنید که در سبک کلاسیک خبری از بهکارگیری تجهیزات فانتزی نیست. استفاده از نردههایی به رنگ خاکستری یا قهوهای، پرچینهای بلند و منظم از المانهایی است که در محوطهسازی ویلا به کلاسیک به چشم میخورد.
محوطهسازی به سبک مدرن
در طراحی محوطه ویلاهای مدرن خطوط زاویهدار و یا مورب بیشتر به چشم میخورد. استفاده از سنگفرشهای رنگی و نردههای ساده از المانهای سبک مدرن است. همچنین بهکارگیری متریالهایی مانند سنگ و چوب برای ساخت آلاچیق و نردههای استخر بیشتر دیده میشود. در محوطهسازی مدرن با استفاده از گلوگیاه و با رعایت اصل سادگی و بدون زیادهروی، بخش ورودی را به شکل لوکس و فانتزی طراحی میکنند.