سقف کناف چیست؟
سقف خانه یکی از قسمتهای مهمی است که میتواند با داشتن تزیینات مناسب، باعث زیبایی و جذابیت دکوراسیون داخلی شود. امروزه سقفهای کاذب کناف از پرکاربردترین انواع سقف کاذب در دکوراتیو به شمار میآیند. در ادامه مقاله سقف کناف چیست؟ می خواهیم انواع مختلف این محصول را بررسی کنیم.
سقف کناف چیست؟
شرکت ساختمانی کناف در سال 1922 توسط برادران کناف در آلمان شروع به کار کرد و به سرعت توانست محبوبیت جهانی پیدا کند. هنرکناف در حقیقت جایگزینی برای رابیس کاری است. اما کناف مزیت های زیادی از جمله اجرای ساده و سریع، صرفه جویی در زمان و هزینه دارد.
سقف کناف در واقع نوعی سازه گچی است که مانند بوم قابلیت این را دارد که طراحان، هنر و خلاقیت خود را روی آن اجرا کنند. این پنل کنافی بسیار سبک است و به همین دلیل فشاری به سقف و بنا وارد نمیکند. همچنین سقف کاذب کناف بهسرعت و سهولت اجرا میشود و برای نصبکردنش نیازی به مصالح ساختمانی همچون سیمان نیست. این سازه به دلیل قابلیت انعطافپذیری خوبی که دارد، امکان ایجاد اشکال هندسی مختلف را برای طراحان فراهم میآورد. با ترکیب کناف و هنر نورپردازی میتوان زیبایی دکوراسیون داخلی را چندین برابر نمود.
آشنایی با انواع سقف کاذب کناف
سقف کناف، نوعی پنل پیشساخته گچی و یا غیر گچی است. این پنلها بهوسیله پروفیلهای مخصوصی به هم متصل میشوند. از این سقف کاذب میتوان در بخشهای مختلف خانه مانند آشپزخانه، اتاقخواب، پذیرایی و… استفاده نمود. سقف کناف به دو دسته ایستا و متحرک تقسیمبندی میشود. در ادامه مقاله سقف کناف چیست؟ انواع مختلف کناف را بررسی خواهیم کرد.
سقف ایستا یا یکپارچه
در ساخت سقف کاذب کناف ایستا (ثابت) از صفحات گچی روکشدار استفاده میشود. این صفحات که در دو مدل مسطح و پلکانی نصب میشوند بهصورت ساده و یا طرحدار قابل اجرا هستند. در اجرای سقف کناف ساده، از خطوط صاف و اشکال هندسی بهصورت بسیار ساده استفاده میشود. در این مدل از سقفهای کناف میتوان بلافاصله بعد از نصب، سازه را رنگآمیزی نمود.
اما در سقف کناف طرحدار یا دکوراتیو، میتوان از اشکال هندسی و از قوس و منحنیهای گوناگونی برای تزیین سقف استفاده نمود. در این مدل میتوانید از تجهیزاتی مانند نور مخفی نیز استفاده نمایید. به همین دلیل سقف کناف طرحدار شکیلتر از نوع ساده است و جنبه هنری دارند. البته طراحی و پیادهسازی سقف کناف طرحدار نیاز به تخصص و دانش فنی دارد.
سقف کاذب متحرک یا مشبک
در ساخت سقف کاذب مشبک از پروفیل و یا تایل گچی استفاده میشود. پروفیلهای استفاده شده در این سازه از جنس گالوانیزه هستند و تایلهای گچی ممکن است از جنس آلومینیومی یا پوشالی باشند. در این نوع سقف کاذب تایلها قابل جابهجاشدن هستند، یعنی میتوان آنها را بهراحتی با دست جابهجا کرد. بیشترین کاربرد این نوع سقف در بخشهایی مانند پارکینگ ساختمان است. زیرا در سقف پارکینگ لولهها و تأسیسات ساختمانی قرار دارند و در مواقع ضروری باید به آنها دسترسی داشته باشید.
مزایای استفاده از سقف کناف چیست؟
همانطور که گفتیم از سقف کناف برای زیبایی دکوراسیون داخلی استفاده میکنند. مهمترین مزیت سقف کناف نسبت به سایر سقفهای کاذب، نصب آسان و هزینه کمتر آن است. البته این محصول امتیازهای دیگری نیز دارد که در ادامه مقاله سقف کناف چیست؟ آنها را بیان خواهیم کرد.
- انعطاف زیاد کناف باعث مقاومت آن در برابر زلزله میشود.
- سقف کناف میتواند عایق حرارتی مناسبی نیز باشد.
- سقف کناف در برابر آتشسوزی و رطوبت مقاوم است.
- پنلهای سقف کناف قابلیت رنگپذیری بالایی دارند.
- کناف ساختار سادهای دارد؛ بنابراین بهسرعت نصب میشود.
- اتصالاتی که در نصب کناف بکار برده میشود باعث افزایش هرچه بیشتر ایمنی آن میگردد.
- مصالحی که در ساخت کناف بکار برده می شوند، قابلیت بازیافت دارند.
کاربردهای سقف کاذب کناف
سقف کاذب کناف ابزاری برای زیباسازی سقف منازل میباشد این سقف پیشساخته نسبت به تزیینات سقف با مصالحی مانند گچ زیبایی بیشتری دارد. البته این تنها محبوبیت سقف کناف نیست دیگر کاربردهای سقف کناف عبارتاند از:
- کاور کردن تأسیسات عبوری در سقف پارکینگ ساختمانهای خانگی و تجاری
- قابلیت عبور کابلهای برق و دیگر تجهیزات برقرسانی
- استفاده از سقف کناف بهعنوان عایق حرارتی در برابر آتشسوزی
- استفاده از کناف بهعنوان عایق رطوبتی در مکانهایی همچون آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی