سقف کاذب چیست و انواع آن
ارسقف کاذب، یک سقف ثانویه است که به عنوان پوشش در زیر سقف اصلی نصب میگردد. معمولا از این سقف برای تزئین و زیباتر کردن دکوراسیون داخلی استفاده میکنند. سقف کاذب انواع مختلفی دارد و با متریالهای مختلفی تولید میشود. مقاله سقف کاذب چیست و انواع آن به شما کمک خواهد کرد تا این محصول را بهتر بشناسید. پس ادامه مقاله را بخوانید.
سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب یا Dropped ceiling بهعنوان پوشش در زیر سقف اصلی ساختمان اجرا میشود. این محصول علاوه بر زیبا و مدرن نشاندادن فضای داخلی ساختمان، میتواند راهحلی برای پنهانکردن سیستمهای تأسیساتی مانند لولهها، سیمهای برق و اتصالات HVAC باشد. این سقف از بخشهای مختلفی مانند میلگرد، گچکاری، نبشی و… تشکیل شده است. تحمل وزن سقف کاذب به سقف اصلی ساختمان و دیوارها است.
انواع سقف کاذب
سقف کاذب یا سقف نمایی یک نوع سقف داخلی است که بهصورت مستقیم بر روی سقف اصلی نصب میگردد، این سقف معمولاً سبک میباشد و فشاری به سقف اصلی و سازه ساختمان وارد نمیکند. سقف کاذب از متریالهای مختلفی مانند چوب، پلاستیک، فلز، فایبرگلاس و… تهیه میشود. انواع مختلف سقف کاذب عبارتاند از:
سقف کاذب رابیتس و اندود
سقف کاذب رابیتس معمولاً در ساختمانهای تجاری و صنعتی استفاده میشود. این نوع سقف از تیرهای فولادی، ورقهای فلزی و یا تیرهای بتنی ساخته میشود. این محصول به دو شکل مسطح و برجسته در بازار موجود است.
سقف کاذب آکوستیک
سقف آکوستیک یک عایق صوتی برای جلوگیری از سروصدا میباشد. از این نوع سقف بیشتر در مکانهای عمومی مانند سالنهای سخنرانی و سینماها که نیاز به عایق صدا دارند استفاده میشود. این سقف از مواد اولیهای مانند ورقههای مقوایی، پارچه و پلاکهای گچی تهیه میشود. از مزایای دیگر سقف آکوستیک میتوان به زیباسازی دکوراسیون داخلی، بازتاب نور در فضا، پوشاندن لولهها و سیمهای سقف، بهینهسازی مصرف انرژی اشاره نمود.
سقف کاذب پیویسی (PVC)
PVC نوعی پلاستیک سخت است که از فراوردههای نفتی تهیه میشود. این ماده کاملاً ضد آب است به همین دلیل از سقف کاذب پیویسی بیشتر در سرویسهای بهداشتی و حمام استفاده میشود. برخی از مزایای سقف PVC عبارت است از:
- عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی
- طول عمر بالا
- تنوع رنگ، طرح و شکل
- نصب سریع و آسان
- مقاوم در برابر حشرات، قارچ و باکتری
سقف کاذب آلومینیوم
در ادامه مقاله سقف کاذب چیست میخواهیم به بررسی سقف کاذب آلومینیوم بپردازیم. این نوع سقف کاذب با ورقهای آلومینیوم در ابعاد مختلف و با طرح و رنگهای متنوع ساخته میشود. سقف کاذب آلومینیومی با اتصالات گالوانیزه به سقف اصلی متصل میگردد. انواع مختلف این سقف از نظر ظاهری به نواری و مشبک تقسیم میشوند. این نوع سقف کاذب در مکانهایی مانند آزمایشگاه، بیمارستان، سالن فرودگاه و… مورداستفاده قرار میگیرد.
سقف کاذب قطعات پیشساخته گچی
این نوع سقف کاذب، ورقههای گچی پیشساختهای است که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. انواع مختلف این نوع سقف کاذب شامل تایل گچی پیشساخته، تایل آکوستیک پیشساخته، تایل گچی پیویسی، سقف کاذب کناف میباشند. مزایای سقف کاذب گچی عبارت است از:
- سرعت نصب بالا
- عایق حرارتی و رطوبتی
- قابلیت تعویض آسان
سقف کاذب گریلیوم
این سقف که از ورقههای آلومینیوم، آهن و آلیاژ ساخته میشود نوعی سقف دکوراتیو است که بهصورت سقفهای متحرک و باز طراحی میشود. سقف گریلیوم در اماکن تجاری و اداری، بیمارستان، آزمایشگاه و رستوران کاربرد دارد. مزایای استفاده از سقف گریلیوم عبارتند از:
- مقاوم در برابر خوردگی و زنگزدگی
- مقاومت در برابر حریق
- قابلیت اجرای نورپردازی مدولار بر روی آن
- قابلیت رنگآمیزی
- عایق صوتی و رطوبتی
- قابلیت پوشاندن تأسیسات کاربردی
- وزن سبک و نصب آسان
مزایای استفاده از سقف کاذب
در مقاله سقف کاذب چیست سعی کردیم شما را با انواع این محصول آشنا کنیم. امروزه استفاده از سقف کاذب بسیار متداول شده است. طوری که طراحان و معماران برای ایجاد فضایی زیبا و دلنشین در داخل خانه، ادارات و اماکن عمومی از آنها استفاده میکنند. از جمله مزایای استفاده از انواع سقف کاذب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- هزینههای بازسازی سقف کاذب نسبت به سقف اصلی بسیار کم است.
- ایجاد فضایی زیبا و مدرن در دکوراسیون داخلی
- ایزولاسیون ساختمان نسبت به صدا
- پوشاندن تأسیسات و سیمکشیها
- قیمت مناسب و طول عمر بالا
- اجزای سریع و آسان