دیوار ماس وال چیست؟

دیوار ماس وال چیست

طرف‌داران دکوراسیون زیست‌گرا می‌توانند در دکوراسیون داخلی از نوعی دیوار زنده به نام ماس وال (Moss Wall) استفاده کنند. این دیوارهای خزه‌ای، مانند نگینی سبز در فضای داخلی می‌درخشند و نقطه عطفی در دکور خانه محسوب می‌شوند. در ادامه این مقاله از شرکت دکوراسیون داخلی زنبق می‌خواهیم شما خواننده عزیز را با دیوار ماس وال آشنا کنیم.

دیوار ماس وال چیست؟

MOSS Wall یک سازه گیاهی است که در ساخت آن از خزه‌های تثبیت شده، چوب آبنوس، گیاهان فیکس شده و تکنیک‌های هنری منحصربه‌فردی استفاده می‌شود. این دیوار زنده نیاز به نگهداری و مراقبت اندکی دارد. با این نوع دکور شما حس در طبیعت بودن را به فضای بسته خانه منتقل می‌کنید.

 برای ساخت ماس وال، خزه‌ها را بر روی پنل‌های ثابت و یا متحرک مخصوصی با استفاده از چسب‌های ویژه‌ای فیکس می‌کنند. این خزه‌ها نیاز به آب و نور ندارند، همچنین فاقد آوند و ریشه هستند. کرک‌های ریزوئیدی در این گیاهان نقش ریشه را ایفا می‌کنند. در این پدیده با روش‌های خاصی مانع رشد خزه و تغییر رنگ آن می‌شوند، این روش شباهت زیادی به مومیایی کردن دارد. به همین دلیل به آنها خزه‌های تثبیت شده می‌گویند. طی فرایند تثبیت، خزه‌ها نمی‌میرند؛ بلکه به خواب مصنوعی فرومی‌روند. به همین دلیل خزه فیکس شده، حالت طبیعی خود را حفظ می‌کند.

 دیوار سبز چگونه نصب می‌شود؟

نصب‌کردن MOSS Wall، نیازی به زیرسازی ندارد، این محصول با کمک چسب حرارتی و یا چسب‌های خمیری پارکت بر روی انواع سطح مانند بتن، گچ، چوب، فلز، شیشه و… نصب می‌شوند. دیوار سبز را می‌توانید بر روی دیوار، سقف و یا حتی در یک قاب در بخش مرکزی ساختمان اجرا نمایید. این دیوار با سرعت بالایی نصب می‌شود.

نکته حائز اهمیت این است که رشد خزه‌های استفاده شده در دیوار سبز، طی فرایندی متوقف می‌شوند. بنابراین بهتر است از این دکوراسیون در فضاهای باز استفاده نشود؛ زیرا رطوبت و نور آفتاب می‌تواند به آنها آسیب برساند.  البته می‌توان آنها را با دور نگه داشتن از رطوبت و نور خورشید در فضاهای باز هم اجرا نمود.

کاربرد های دیوار ماس وال
کاربرد های دیوار ماس وال

کاربردهای دیوار MOSS Wall

افرادی که علاقه‌مند به دکوراسیون زیست‌گرا هستند می‌توانند در بخشی از فضای داخلی خانه از دیوار ماس وال استفاده کنند تا حس طبیعت و زنده‌بودن را به خانه خود هدیه دهند. به‌طورکلی موارد کاربردی این ایده نو عبارت‌اند از:

  • استفاده از دیوار سبز در بخش‌های مختلف فضای داخلی مانند دیوار اصلی پذیرایی
  • ساخت لوگوی شرکت با استفاده از خزه‌های تثبیت شده در محل کار
  • استفاده از ماس وال به شکل استند برای نگهداری گیاهان بالارونده
  • طراحی اطلس جهان بر روی دیوار با خزه‌های طبیعی
  • بکارگیری خزه‌های تثبیت شده به عنوان تابلو

نحوه مراقبت از دیوار سبز چگونه است؟

یکی از دلایل محبوبیت استفاده از دیوار سبز در دکوراسیون داخلی مراقبت حداقلی از آن و عمر نسبتاً خوبی است که ماس وال دارد. تنها موضوعی که بعد از نصب گرین وال باید همواره آن را بررسی کنید گردش هوای خوب در محلی است که دیوار را نصب کرده‌اید. همچنین دیوار باید در محلی به دور از نور مستقیم خورشید و با سطح رطوبت کافی نگهداری شود.

اما چه بستری برای ماس وال مناسب است؟ تایل‌هایی که دیوار سبز بر روی آن قرار می‌گیرد می‌تواند جنس‌های متفاوتی داشته باشد. البته باتوجه‌ به اینکه هر 1 الی 2 هفته یکبار برای هیدراته نگه‌داشتن خزه‌ها باید آنها را با یک بطری آب، مرطوب نمایید، جنس پانل بهتر است ضد آب باشد.

دیوار سبز را می‌توان زنده تلقی کرد؛ بنابراین اگر قسمتی از آن تغییر رنگ دهد به معنی این است که آن بخش مرده است و باید آنها را جدا کنید و با خزه‌های جدید جایگزین نمایید. البته با تمیز نگه‌داشتن دیوار از هر گونه آلودگی و گردوغبار می‌توانید عمر مفید ماس وال را بالا ببرید.

سخن آخر

طراحی و استفاده از دیوار ماس وال در دکوراسیون داخلی موضوعی نسبتاً جدیدی است. اما با جذابیتی که این ایده دارد طبیعتاً در سال‌های آینده نمونه‌های بیشتری از آن را در دکوراسیون‌های مختلف مشاهده خواهیم کرد. اما درهرصورت بهتر است برای اینکه خزه‌ها بوی ناخوشایندی ندهند و به‌مرورزمان کیفیت خود را از دست ندهند فرایند تثبیت به شکل اصولی انجام شود.

Zahra Namavar

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button
Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/lilywood/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51