دکوراسیون داخلی مناسب مطب
دکوراسیون داخلی مطب، تأثیر زیادی در ایجاد آرامش روانی بیماران دارد، زیرا هر فردی که وارد ساختمان پزشکان و یا مطب دکتری میشود دچار احساساتی مانند ترس، دلشوره، اضطراب و استرس میگردد. برای همین نحوه طراحی دکور و استفاده درست از رنگها میتواند این احساسات منفی را کاهش دهد. در ادامه این مقاله از سایت زنبق میخواهیم در مورد دکوراسیون داخلی مناسب مطب صحبت کنیم.
اهمیت میز پذیرش در دکوراسیون داخلی مناسب مطب
طراحی میز منشی یا میز پذیرش اولین موضوع مهمی است که در دکور مطب مطرح میشود. زیرا بیماران به اولین جایی که در هنگام ورد به مطب مراجعه میکنند میز منشی است؛ بنابراین هر قدر این میز با استفاده از دانش روانشناختی طراحی و اجرا گردد و زیبا و جذاب باشد، به همان میزان در ایجاد آرامش روانی بیماران تأثیر مثبتی خواهد داشت.
فرم و حجم میز پذیرش
استفاده از میزهایی به فرم منحنی بهجای فرمهای مستطیلی و گوشهدار تیز، حس آرامش بیشتری به افراد انتقال میدهد و فضا را خاصتر و جذابت تر مینماید. البته برخی از طرفداران سبک مینیمال و مدرن ترجیح میدهند تا از خطوط صاف با گوشههای تیز در طراحی میز کانتر استفاده کنند.
بنابراین میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که انتخاب فرم و حجم میز پذیرش کاملاً سلیقهای است و بستگی به بزرگی و کوچکی فضای سالن انتظار دارد. بااینحال فرمهای ساده و بهدوراز پیچیدگی، فضای کلینیک را شیک و لوکس نشان میدهد.
محل قرارگیری کانتر منشی
در هنگام طراحی داخلی کلینیک یکی از نکاتی که باید در نظر گرفته شود محل قرارگیری میز منشی است. برای انتخاب مکان درست باید به دو نکته توجه کنید:
- پس از ورود به مطب میز منشی باید در اولین نگاه قابلتشخیص باشد.
- میز باید در مکانی قرار گیرد تا منشی و کارمندان به سایر بخشهای کلینیک بهخصوص اتاق انتظار دید کافی داشته باشند.
- مراجعهکنندگان نباید برای دسترسی به کانتر منشی، مانعی در سر راهشان وجود داشته باشد.
- میز منشی باید بهاندازه کافی بزرگ و جادار باشد تا افراد در این محدوده تجمع نکنند.
متریال مناسب کانتر منشی
یکی دیگر از موارد مهم در دکوراسیون داخلی مناسب مطب انتخاب جنس و متریالی است که برای ساخت میز منشی از آن استفاده میشود. نورپردازی توکار و استفاده از نوارهای LED بر روی لبههای پایینی و یا حدفاصل میز با کف، باعث ایجاد جذابیت بصری در محیط میشود. رایجترین متریال مورد استفاده در طراحی میز منشی عبارتاند از:
- چوب طبیعی: متریال چوب امکان هماهنگی با تمام سبکهای دکوراسیون داخلی را دارد و حس گرما و صمیمیت را به محیط القا میکند.
- امدیاف: این متریال تنوع طرح و رنگ بسیار بالایی دارد، مقاومت خوبی در برابر ضربه و رطوبت از خود نشان میدهد همچنین از قیمت نسبتاً مقرون به صرفهای برخوردار است.
- انواع فلز: استفاده از فلز و ترکیب آن با متریالهای دیگر، ظاهری لوکس و زیبا در طراحی داخلی کلینیک ایجاد میکند.
- سنگ کورین: این متریال به دلیل اجرای بدون درز، دارای خاصیت آنتیباکتریال است و از لحاظ بهداشتی بسیار مناسب میباشد، به همین دلیل در ساخت کانترهای مربوط به آزمایشگاه از سنگ کورین استفاده میشود. همچنین فرمپذیری مناسب این متریال امکان ایجاد میزهایی با فرم منحنی و سیال را برای طراحان دکور امکانپذیر میکند.
- شیشه: این متریال بهراحتی تمیز میشود و از انتشار ویروس و باکتری در محیط جلوگیری میکند. دوام شیشههای ضخیمی که برای میز کانتر از آنها استفاده میشود بسیار خوب است به همین دلیل این متریال در اغلب مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی مشاهده میشود.
چه رنگهایی برای مطب و کلینیک مناسب است؟
رنگ اتاق انتظار تأثیر شگفتانگیزی در دکوراسیون داخلی مطب دارد. بهطورکلی فضاهای درمانی با تنشهای متنوعی همراه است به همین دلیل برای چنین محیطهایی استفاده از رنگهای آرامشبخش بسیار حائز اهمیت است. مثلاً بکار بردن رنگهای آبی و سبز در مطب پزشکان اطفال و کودکان بسیار توصیه میشود. بهطورکلی نوع رنگ باتوجهبه کاربرد درمانی مطب انتخاب میشود. ویژگیهای برخی از رنگها که در دکوراسیون داخلی مناسب مطب هستند عبارتاند از:
- رنگ آبی: تسکیندهنده و افزایشدهنده احساس آرامش
- رنگ سبز: التیامبخش و کاهنده استرس در فرد بیمار
- خاکستری: ایجاد احساس قدرت و آرامش
- بنفش: روحیهبخش و تقویتکننده حس خلاقیت و نشاط
- زرد: افزایش انرژی و شادمانی
- قرمز: انرژیبخش و تحریککننده
سخن آخر
استفاده از رنگهای شاد، ترکیب رنگهای مکمل با یکدیگر، استفاده از مبلهای راحتی رنگی، رنگآمیزی دیوارها و طراحی دکور داخلی و میز کانتر میتواند در روحیه بیماران تأثیر مثبتی داشته باشند. بیماران با ورود به کلینیکهای درمانی تمیزی که با رعایت اصول روانشناختی طراحی شدهاند احساس آرامش میکنند و استرس و اضطراب آنها کاهش پیدا میکند.