دکوراسیون داخلی به سبک روستیک
دکوراسیون روستیک از سادگی و زیبایی زندگی روستایی الهام میگیرد. در این نوع معماری، از مواد طبیعی و اصیل برای ساخت وسایل چوبی استفاده میشود و به همین دلیل فضایی گرم و صمیمی خلق میشود. در ادامه این مقاله از سایت زنبق، شما را با جزئیات دکوراسیون داخلی به سبک روستیک آشنا خواهیم کرد.
تاریخچه سبک روستیک
روستیک کلمهای فرانسوی است، این سبک در اواخر قرن نوزدهم میلادی در آپارتمانها و خانههای مسکونی رواج پیدا کرد. در این دوره برای دکوراسیون داخلی از مبلمانهای سنگین و وسایل خشن استفاده میکردند تا فضایی طبیعی به وجود آورند.
دکوراسیون داخلی Rustic، ترکیب کاملی از طراحی راحت و آرامبخش است که زندگی روستایی را در ذهن انسان تداعی میکند. متریالهای طبیعی مورد استفاده در این سبک با زیبایی واقعی و طبیعی خود، فضایی گرم و دنج را به وجود میآورند. در دکوراسیون سبک روستیک از آتش باز شومینه، تیرهای سقفی بلوط، وسایل ساخته شده با چوب، طاقچههای تبدیل شده به کتابخانه و… به وفور دیده میشود.
دکوراسیون داخلی به سبک روستیک چیست؟
سبک روستیک یا روستایی طیف گستردهای از سبکها و عناصر را در بر میگیرد. در این سبک از مواد طبیعی مانند چوب به فراوانی استفاده میشود تا اصالت زندگی روستایی حفظ گردد. سبک روستیک تلفیقی از سبک کانتری، آجرکاری و سقف چوبی اسکاندیناوی است. مهمترین مواردی که در سبک روستیک احساس میشوند عبارتند از:
- طبیعی بودن و استفاده از ظرافت بیقیدوبند و آزادانه
- احساس زمختی، زبری و خشنی عناصر و متریالهای طبیعی
- استفاده از وسایل ارگانیک و صنایعدستی
- احساس قدیمی بودن وسایل مورد استفاده در فضای خانه
- استفاده از سبکهای مختلف
انتخاب فضای مناسب سبک روستیک
سبک روستیک قابلیت اجراشدن در هر فضایی را دارد؛ مانند کلبه جنگلی، ویلا، آپارتمان و خانه شهری. امروزه این سبک در میان شهرنشینان رواج زیادی پیدا کرده است. شاید هدف از بهکارگیری سبک روستایی در یک هتل و یا رستوران گرانقیمت، ایجاد فضایی پایدار، آرام و ساده باشد و یا ایجاد فضایی برای مرور گذشتهها. معمولاً این محیطها دارای گرمی و صمیمیت خاصی هستند و افراد در چنین فضاهایی احساس آرامش بیشتری میکنند. بهطورکلی میتوان دکوراسیون داخلی به سبک روستیک را اینچنین توصیف نمود:
- وسیع و گسترده
- استفاده از مبلمانهای چوبی و بزرگ، همچنین تختههای خام درشت
- ترکیبی از رنگها با تناژهای گرم و طبیعی
- بهکارگیری عناصر قدیمی و عتیقه
- استفاده از دیوارهای آجری، گچی و سنگی
- استفاده از بافت محلی در عناصر تزیینی و دکوراتیو
ویژگیهای سبک روستایی
مهمترین ویژگیهایی که باعث شده است که سبک دکوراسیون روستیک مورد استقبال قرار گیرد، عبارتاند از:
- استفاده از رنگهای خنثی: برای برجستهتر کردن ویژگیهای محیط بهتر است فضا را با رنگهای خنثی بپوشانید و بعد با عناصر رنگی به آن شادابی و روح ببخشید. مثلاً دیوارهای سفید در کنار مبلمانی با چوب طبیعی.
- متریال طبیعی: باتوجه به اینکه تمرکز سبک روستایی بیشتر بر روی متریال است؛ بنابراین با استفاده از متریالهای طبیعی مانند چوب، سنگ، فلز و پارچه میتوان دکور خانه را کاملاً نچرال و طبیعی نشان داد.
- خطوط منحنی: استفاده از خطوط صاف مختص سبک دکوراسیون مدرن است، این نوع طراحی در سبک روستیک جایی ندارد. در این سبک از خطوط منحنی استفاده میشود و گرهها و خط و خشها را برجستهتر میکنند. مثلاً استفاده از مبلمان قدیمی و ترمیم شده، وسایل عتیقه و آنتیک رایج میباشد.
- ناهماهنگی در مبلمان و چیدمان: در این سبک مبلمان و وسایل مختلف بهصورت تصادفی در کنار هم قرار میگیرند. این نوع چینش این حس را القا میکند که وسایل به مرورزمان جمعآوریشده و در کنار هم قرار گرفتهاند؛ بنابراین نامتناسب به نظر میرسند. مثلاً از طاقچههای قدیمی به عنوان کتابخانه استفاده میکنند.
- کاربرد و عملکرد هدفمند: در این سبک تمام عناصر موجود در محیط برای حضور خود هدفی دارند. در سبک روستیک استفاده از عناصر تزیینی جایی ندارد و تمام وسایل کاربردی هستند.
- عناصر دستساز: برای تأکید به ویژگی اصالت، در سبک روستایی از عناصر دستساز استفاده میکنند تا دکوری منحصربهفرد و یونیک بسازند.
- الگوهای بومی: در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک، اکثر عناصر ساده و طبیعی هستند. بنابراین برای جلبتوجه دیگران بهتر است از طرحهای بومی مطابق با محیط اطراف استفاده نمود. مثلاً لحافهای دستدوز و یا رومیزیهای سنتی و اصیل.
حرف آخر
سبک دکوراسیون روستیک را میتوان یکی از بهترین طراحیهای دنیای مدرن دانست. این سبک باعث القای آرامش و صمیمیت در محیط میگردد. سبک روستایی در زندگی مدرن امروزی طرفداران زیادی دارد.