تفاوت کابینت پلیاورتان و ممبران
اخیراً کابینتهای آشپزخانه را با متریالهای متنوعی تولید میکنند. رنگ پلیاورتان یکی از متریالهای پرطرفدار در مصارف مختلف دکوراسیون داخلی از جمله ساخت کابینت آشپزخانه است. البته استفادهکنندگان ممبران نیز دلایل خود را برای انتخاب این متریال دارند. در این مقاله از سایت زنبق قصد داریم در مورد ویژگی و تفاوت کابینت پلیاورتان و ممبران صحبت نماییم.
معرفی کابینت پلیاورتان
بهطورکلی درب و نمای کابینتها را با متریالهای مختلفی میسازند؛ اما بدنه تمام کابینتها، به یکشکل ساخته میشود؛ بنابراین زمانی که از نوع متریال کابینت حرف میزنیم، مقصود ما نوع درب و نماهای کابینت است. اما کابینت پلیاورتان چیست؟ پلیاورتان نوعی رنگ است. این متریال دارای رنگبندی متنوعی بوده و در مدلهای مات و براق در بازار وجود دارد. نوع براق پلیاورتان بسیار شبیه رنگ انزو (پولیشی) است. اما این دو در تنوع رنگی و ضخامت با یکدیگر تفاوتهایی دارند. رنگ پولیشی ضخامت بیشتری از پلیاورتان دارد، همچنین از تنوع رنگی پایینی برخوردار است.
از کابینتهای پلیاورتان بیشتر در سبک مدرن و نئوکلاسیک استفاده میشود، البته به دلیل ضخامت کمی که این متریال دارد برای طراحی کابینتها در سبک کلاسیک ظریف نیز به کار برده میشود. بهطورکلی کابینتهای پلیاورتان به دلیل کیفیت مناسب، طرفداران بسیار زیادی دارد. ویژگیهای مهم کابینتهای پلیاورتان را میتوان اینچنین بیان نمود:
- ظاهری شبیه به چوب دارد.
- دارای مقاومت و عمر طولانی است.
- محدودیتی در طراحی ندارد.
- نگهداری آسان و قیمت مقرونبهصرفهای دارد.
- در برابر رطوبت و حرارت مقاوم است.
- مقاومت خوبی در برابر خطوخش دارد.
- از تنوع رنگی بالایی برخوردار است.
معرفی کابینت ممبران
در حال حاضر استفاده از متریال ممبران در ساخت طیف وسیعی از وسایل چوبی مورداستفاده قرار میگیرد. کابینت آشپزخانه ممبران از MDF ساخته شده است که بهوسیله یک لایه نازک از ورق PVC پوشانده میشود. از ویژگیهای مهم کابینت ممبران، امکان ایجاد نقوش برجسته و فرورفته در آن میباشد. ممبران در انواع طرحها و رنگهای متنوع تولید میشود، این متریال در تمام سبکهای مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک دیده میشود. در ادامه مقاله تفاوت کابینت پلیاورتان و ممبران به بررسی ویژگیهای کابینت ممبران میپردازیم:
- تنوع بالا در رنگ و طرح
- عدم وجود درز و حفره در کابینتها
- دوام و زیبایی منحصربهفرد
- انعطافپذیری بالا
- مقاومت مناسب در برابر نفوذ رطوبت
- تمیزکردن راحت و بیدردسر کابینتها
- برخورداری از قیمت مناسب
تفاوت کابینت پلیاورتان و ممبران
حالا که با ویژگیهای اصلی کابینتهای ممبران و پلیاورتان آشنا شدید، بهتر میتوانید تفاوتهای این دو متریال را بررسی کنید. ازآنجاییکه این دو کابینت در نوع جنس، کیفیت و مزایا و معایب تفاوتهایی با یکدیگر دارند، بنابراین پیشنهاد میکنیم قبل از خرید کابینت اطلاعات دقیقی از فروشنده و کابینتساز درباره ویژگیهای این دو محصول کسب نمایید. تا بتوانید انتخاب مناسبتری داشته باشید. برخی از تفاوتهای کابینت ممبران و پلیاورتان عبارتاند از:
از نظر جنس: کابینت پلیاورتان از جنس MDF ساخته میشود و با روکشی از رنگ پوشانده میشود. اما مغزی کابینتهای ممبران از امدیاف و یا نئوپان است که با یک لایه نازک از PVC پوشش داده میشوند.
از نظر ظاهر و طرحبندی: پلیاورتان ظاهری شبیه به چوب دارد بنابراین میتوان طرحهای کابینت چوبی را بهخوبی با آن شبیهسازی نمود. از این متریال در سبکهای مدرن و نئوکلاسیک استفاده میشود. اما کابینتهای ممبران دارای رنگبندی، نقوش و طرحهای متنوعی است و از آن میتوان در سبک کلاسیک نیز استفاده کرد.
مقاومت و ماندگاری کابینت: کابینتهای پلیاورتان مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت، حرارت و خطوخش دارند. البته کابینتهای ممبران نیز در برابر حرارت، رطوبت، گردوغبار و لک از مقاومت مناسبی برخوردار هستند. اما کابینتهای پلیاورتان مقاومت بالاتری در این زمینه دارند.
نحوه ساخت: کابینت پلیاورتان بعد از خارجشدن از مرحله CNC، به بخش رنگآمیزی وارد میشود. این قسمت شامل مراحل سنباده، رنگ آستر، پرایمر محافظ، سنبادهکاری مجدد و در نهایت رنگآمیز اصلی است. اما کابینتهای ممبران شامل دو مرحله CNC و وکیوم میباشد.
از لحاظ قیمت: کابینتهای ساخته شده با ممبران قیمت بالاتری از پلیاورتان دارند.
نتیجهگیری
در این مقاله سعی کردیم تفاوت کابینت پلیاورتان و ممبران را به طور مفصل شرح دهیم. همانطور که میدانید کابینتهای ممبران و پلیاورتان تفاوتهای زیادی با هم دارند البته در برخی جهات شبیه به هم نیز هستند. اما در نهایت انتخاب این دو نوع کابینت بستگی به نیازهای شما دارد؛ بنابراین بهتر است از یک کابینتساز ماهر در این زمینه مشورت بگیرید.