ایجاد دیوار منحنی با کناف
یکی از دلایل استفاده از کناف برای ایجاد دیوارهای منحنی، انعطافپذیری مناسب این متریال است. این ویژگی باعث شده دیوارهای قوسدار سریعتر و با هزینه کمتری نصب و اجرا شوند. دیوار کناف سطحی صاف و صیقلی دارد و میتوان طرحهای هندسی و یا طرح دلخواه خودتان را بهراحتی بر روی آن پیادهسازی نمایید. در ادامه این مقاله از سایت زنبق قصد داریم شما را با روش ایجاد دیوار منحنی با کناف آشنا نماییم.
ایجاد دیوار منحنی با کناف
یکی از ویژگیهای کناف، امکان ایجاد دیوار گچی بهصورت منحنی میباشد. این متریال به دلیل انعطافپذیری مناسبی که دارد دست طراحان را برای تزیین دیوارها باز گذاشته است. ایجاد طرحهای هندسی و سایر طرحهای دلخواه با کناف بسیار راحتتر و کمهزینهتر از متریالهای دیگر است. از مهمترین خصوصیات کناف وزن کم این سازه است. دیوارهای جداکننده کناف، دارای سازهای فولادی و سبک هستند، برای ایجاد دیوار دلخواه بعد از ترسیم طرح کناف بر روی کاغذ و پیاده سازی آن بر روی دیوار، صفحات گچی کناف طبق نقشه طرح، بر روی این سازهها قرار میگیرند.
انواع دیوار کناف
دیوار کاذب ایجاد شده با سازه کناف، جهت جداسازی و پارتیشن کردن محیط مورد استفاده قرار میگیرد. دیوار کناف نقش بسیار مهمی در زیبایی و تزیین فضا ایفا میکند. همچنین استفاده از این دیوارهای کاذب در مناطق زلزلهخیز از اهمیت بالاتری برخورد هستند؛ زیرا وزن سبکی دارند و در صورت تخریب تلفات جانی به بار نمیآورند. دیوار کاذب کناف به دو روش زیر اجرا میشوند که عبارتاند از:
دیوار کناف بدون ساز
برای اجرای این نوع کناف، هم میتوان از پنل گچی ساده و هم از پنل گچی پلیاستایرن استفاده نمود. ابتدا با استفاده از چسب خمیری، کناف را به دیوار اصلی میچسبانند و شکافها و درزهای آن را با چسبهای مخصوصی درزگیری میکنند، تا دیوار کاملاً صاف و صیقلی شود.
دیوار کناف با سازه
در این روش ابتدا زیر ساخت سازه را بر روی دیوار اصلی و یا جدا از دیوار ایجاد میکنند. سپس صفحات گچی پیشساخته را بر روی زیرساخت نصب مینمایند. در مرحله بعدی بین دیوار اصلی و دیوار کاذب را عایقکاری میکنند تا فواصل پر شوند.
مراحل ایجاد دیوارهای منحنی با کناف
ایجاد دیوار منحنی با کناف بهسادگی میسر است؛ زیرا این سازه قابلیت برشپذیری بالایی دارد و به همین دلیل برای پیادهسازی طرحهای پیچیده و متنوع هندسی مناسب میباشد. مراحل اجرای دیوار منحنی عبارتاند از:
مرحله اول: زیرسازی
برای زیرسازی دیوار منحنی با متریال کناف ابتدا رانرها مورد نیاز برای سقف و کف را برش میزنند. سپس شیارهایی در رانرها جهت انعطافپذیری سازه ایجاد میکنند. رانرها را با فاصله 30 سانتیمتری در کف و سقف نصب مینمایند. حالا زمان قراردادن استادها داخل رانرها میباشد. استادها را داخل رانرها میگذارند و سپس توسط دستگاه پانچ در جای خود فیکس مینمایند.
مرحله دوم: نصب صفحات گچی
قبل از اینکه صفحات گچی را بر روی سازه نصب کنند باید آنها را قوس بدهند. این کار به سه روش زیر انجام میشود که عبارتاند از:
- ایجاد قوس در پانلهای گچی به روش خشک: این روش برای قوسهای با شعاع بزرگ مناسب است.
- ایجاد قوس در پانلهای گچی به روش تر: از این روش برای قوس با شعاع استفاده میشود. در روش تر، برای شکلدهی صفحات نیاز به قالب میباشد.
- ایجاد قوس در پانلهای گچی به روش کاغذ خشک: با این روش میتوان قوسهای بالاتر از 50 سانتی متر را ایجاد نمود.
مزایای کناف کاری دیوار
کناف دیوار سازهای پیشساخته است که جهت تزیین دیوارها نصب و اجرا میشود و در سالهای اخیر مورد استقبال طراحان دکوراسیون داخلی قرار گرفته است. از جمله مزایای این سازه گچی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- امکان اجرای طرحهای متنوع به شکل منحنی و خطوط پیچیده
- قابلیت برشپذیری بالا
- امکان رنگآمیزی بلافاصله بعد از اجرای کناف
- ایجاد عایق صوتی
- امکان نورپردازی جذاب و زیبا روی دیوار
- نصب و تعمیر آسان
معایب کناف کاری دیوار
ایجاد دیوار منحنی با کناف علاوه بر مزیتهای مختلفی که دارد، از معایبی نیز برخوردار است که عبارتاند از:
- در برابر ضربه آسیبپذیر است.
- مقاومت کم در برابر رطوبت دارد.
سخن آخر
دکوراتیوها برای تزیین فضای داخلی از دیوارهای پیشساخته کناف استفاده میکنند. برای اجرای طرح کناف روی دیوار ابتدا باید طرح را بر روی کاغذ رسم کنید و سپس آن را بر روی دیوار پیادهسازی نمایید. بعد از آن نوبت به نصب رانرها و استاد میرسد. در صورت تمایل میتوانید با انتخاب طرحهای منحنی، جلوهای متفاوت به دیوار خانه خود ببخشید.