آشنایی با مخمل پاشی روی دیوار
مخمل پاشی
حتما با پارچههای مخملی و جنس آنها آشنایی دارید؛ درگذشته بیشتر از آنها بهعنوان لباس و … استفادههای زیادی میشد. البته کاربردهای زیاد و متعددی هم داشتند. در روشهای جدید در دکوراسیون داخلی با این پارچهها و رنگهای مخملی تکنیکهای زیبایی را روی دیوارها اجرا میکنند. تکنیک مخمل پاشی روی دیوار سبک جدیدی در تزیین دیوار در دکوراسیونهای داخلی برای منازل و محل کار محسوب میشود. در این مقاله به شیوه کار و مزایا و معایب این روش میپردازیم.
مخمل پاشی یعنی چه?
امروزه زیبایی خانهها مانند گذشته فقط به یک طرح رنگ وابسته نیست و به دلیل تنوع مدلها، طرحها و ایدههای جدید، میتوان در زیبایی دکوراسیونهای داخلی از آنها استفادههای زیادی کرد. در این میان به زیبایی دیوارها و سقف و حتی کف که تمهای اصلی مکانهای ما را تشکیل میدهند، میافزایند. مخمل پاشی روی دیوار یک کار و ایدهای است که در آن از رنگهای مخملی که معمولا پودر مخمل یا الیاف مخمل هستند، توسط دستگاههای مخصوصی روی سطحهای مختلف پاشیده میشوند.
این کار سطح موردنظر ما مخملین میشود که به پارچههای مخملی شباهت زیادی پیدا میکنند. برای این کار باید به متخصص این کار مراجعه کرده تا یک دیوار زیبا و شیک مخملی را تحویل بگیرید. این روش جدید در حال رشد و توسعه و تغییر است و بهسرعت در حال بهروزرسانی شدن است. این تکنیک در ایران قدمتی ۴۰ساله دارد و در ابتدا روی مبل، پرده، میزناهارخوری و پوشاک مورداستفاده قرار میگرفته است.
روش مخمل پاشی روی دیوار چه مکانهایی استفاده میشود؟
همانطور که گفته شد ابتدا روی وسایلی مانند مبل، پرده و… این کار انجام میشد و امروز هم روی سقفها، دیوارها، ظروف سفالی، داشبورد ماشین و در سطحهای شیشه و چوب هم اجرا میشود. افرادی که خواهان خانههای لوکس و شیک هستند مخمل پاشی روی دیوار میتواند یک انتخاب مناسبی باشد. با استفادهکردن از این تکنیک سطح شما دارای عایق صدا و دما شده و در دکوراسیونهای داخلی دارای کاربردهای زیادی است. کاربردهای مخمل پاشی در دکوراسیونهای داخلی شامل موارد زیر میشوند:
- ایجاد رنگ مخملی در مبلمان
- روش مخمل پاشی بر دیوار و سقف لابی هتلها
- رنگآمیزی سطح کشوها و کمدها
- مخمل پاشی روی دیوارهای تالارهای پذیرایی
- اجرای تکنیک در سطح دیوار سالنهای آمفیتئاتر و سینما و سالن همایش
- اجرا در روی سطح در ها
- دیوارهای اتاق کار
- اجرای مخمل پاشی در کناف و ابزارهای گچبری
- اجرا در دیوار رستورانها
مزایای استفاده از رنگ مخملی در دیوار
تکنیک مخمل پاشی روی دیوار نوعی پوشش است و مانند پوششهای دیگر دارای معایب و مزایای زیادی است. بعضی از مزیتهای استفاده از رنگهای مخملی عبارتاند از:
- عایق صدا بوده و در مکانهایی که نیاز به سکوت و آرامش است، گزینه بسیار مناسبی محسوب میشود.
- میتوان برای سطحهای سفالی، چوبی و فلزی هم از آن استفاده کرد.
- میزان پوشش این تکنیک بسیار زیاد بوده و میتواند عیب روی دیوارها را هم بپوشاند.
- با اجرای تکنیک مخمل پاشی لایه ضخیمی نسبت به کاغذ رنگ روی دیوار ایجاد میشود که میتواند نوعی عایق دما هم محسوب شود.
معایب استفاده از این روش
تکنیک مخمل پاشی تکنیکی زیبا و شیک محسوب میشود. البته باتوجهبه مزایایی که دارد به طبع معایبی را هم دارا است. این معایب شامل موارد زیر میشوند:
- از روش مخمل پاشی نباید در مکانهای مرطوب استفاده شود.
- این تکنیک در برابر خراشیدگی آسیبپذیر است و برای مکانهایی که کارهایی مانند: نجاری یا خانههایی که حیوانات خانگی دارند، گزینه مناسبی نیست.
- این روش قابل شستشو نیست و برای سطحهایی که به شستشو نیاز دارد، مناسب نیست.
نحوه اجرای مخمل پاشی دیوار چگونه است؟
برای این که یک دیوار مخملی جذابی را ایجاد کنید، باید از یک متخصص برای اجرای این کار کمک بگیرید. در ابتدا باید دیوار موردنظر را کاملا تمیز وضعیت گردوغبار و کثیفی پاک کنید. بعد چسب مناسب باکیفیت عالی انتخاب و روی دیوار اعمال کنید. این مرحله بسیار اهمیت دارد.
بعد با یک دستگاه مخمل پاش الیاف یا مواد مخصوص مخملی را روی دیوار میپاشند. در انجام این کار کیفیت چسب و دستگاه مخمل پاش در نتیجه نهایی بسیار موثر است. پس باید گزینه مناسبتر را انتخاب کنید.
کلام پایانی
مخمل پاشی روشی جذاب و زیبا برای تزیین دیوار و سقف است که در بیشتر مکانهای خشک انجام میشود. در انجام این کار میتوان طرحهای زیبا و منحصربهفردی را اجرا کرد و البته راه کارهای خاصی برای مراقبت از این نوع دیوارها هم وجود دارد.