وال پست

آشنایی با انواع وال پست؟

ابزار نگهدارنده دیوارها

دیوارها از جمله اجزای اصلی ساختمان‌ها بوده که بسیار محکم و یکپارچه هستند. در مقاومت سازه‌ها بسیار تأثیرگذار بوده و می‌توانند از سنگ، آجر، بتن و فلز ساخته شوند. وظیفه اصلی دیوارها انتقال بار ساختمان به سطح زمین است و زمانی که در مورد مقاومت و استحکام دیوارها صحبت می‌شود، وال پست هم نقش خود را ایفا می‌کند. زیرا یکی از راهکارهایی است که می‌تواند مقاومت دیوارها را در برابر سیل، زلزله و… بیشتر کند و مانع خراب‌شدن دیوارها می‌شود.

وال پست‌ چیست؟

زمان ساخت‌وساز مهم‌ترین نکاتی که موردتوجه قرار می‌گیرد، استحکام ساختمان در قسمت‌های مختلف است که می‌توان گفت وال پست در این مقاومت و ایجاد استحکام نقش بسیار پررنگی دارد. این عامل استحکام معمولا نوعی نگهدارنده محسوب می‌شود که نیروهای وارد به دیوارها در ساختمان را انتقال می‌دهد و موجب مقاومت بیشتر آنها می‌شود. این نگهدارنده نوعی کلاف است که بین اسکلت و دیوار ارتباط برقرار می‌کند و موجب می‌شود در بروز بلایای طبیعی دچار ریزش و تخریب نشود.

ازآنجایی‌که دیوارها از قسمت‌های مهم در ساختمان‌ها محسوب می‌شوند و در پایداری و مقاومت ساختمان نقش مهمی را ایفا می‌کنند که این پایداری به عهده وال پست قرار دارد و امروزه دارای انواع متنوع و مختلفی در بازار است.

کاربردهای محصول وال پست چیست؟

باتوجه‌به نگهدارنده بودن این محصول و نقش پایداری ساختمان می‌توان در مورد کاربردهای این محصول گفت که در ساخت میان قاب‌های غیرسازه‌ای و سازه‌ای مفید بوده که در برابر زلزله بسیار مقاوم است. البته دارای کاربردهای دیگری هم هستند که می‌توان از آن در نگهداری پنجره و در نماهای بیرونی، عایق شدن تاسیسات و … استفاده کرد. با این توضیحات و کاربردهای این محصول مقدار بار کمتری به دیوارها انتقال پیدا می‌کند و در زمان زلزله احتمال تخریب و افتادن وسایل کمتر می‌شود.

باتوجه‌به توضیحاتی که در مورد کاربردهای وال پست داده شد، این عناصر بیشتر در میانقاب، تقاطع دیوارهای غیرسازه‌ای و جان‌پناه استفاده زیادی می‌شود و می‌توان از این المان در اسکلت‌های بتنی و فلزی هم استفاده کرد. البته کاربردهای این المان بستگی به انواع مختلف آن دارد و به اشکال مختلف و مقاومت در بازار وجود دارد که می‌توان به نبشی، پروفیل‌های قوطی و ناودانی اشاره کرد.

انواع وال پست در سازه‌های متنوع

انواع وال پست در سازه‌های متنوع

به دلیل وجود انواع مختلفی از این نگهدارنده‌های سازه‌ها می‌توان در یک طبقه‌بندی کلی این المان‌ها را به دودسته قائم و افقی دسته‌بندی کرد که از مهم‌ترین نوع وال پست‌های موجود در ایران محسوب می‌شوند که در توضیح هر کدام می‌توان گفت:

وال پست قائم

این نوع المان را معمولا در دیوارها به روش موازی و قائم با ستون یا دیگر قسمت‌های ساختمان قرار می‌دهند. این پروفیل به‌صورت H است و دارای ظاهر خوب و مناسبی است که می‌توان آجر و بلوک را به‌راحتی در آن قرارداد. از نمونه‌های دیگر وال پست‌های قائم می‌توان به  نوع وادار میانی که در طول دیوار انجام می‌شود و نوع دیگر کناری اشاره کرد. وال پست کناری هم در کنار اجزای قائم در فاصله‌های معین قرار می‌گیرد.

وادار افقی

از این المان در کمتر کردن ارتفاع دیوارهایی که بیشتر از ۳۵ متر هستند، استفاده می‌شود و باعث می‌شود، دیوارها از قاب جدا نشوند. از وظایف دیگر این محصول می‌توان به حفظ و نگهداری تیرک‌ها اشاره کرد که طبق صلاح دید ناظر پروژه می‌توان حتی از ترکیب المان‌های وادار افقی و عمودی هم به‌صورت ترکیبی استفاده کرد که به این صورت وال پست ترکیبی به آن گفته می‌شود. این موجب یکپارچگی و هماهنگی بیشتر در سازه‌ها می‌شود. البته نگهدارنده‌های دیگری به نام فلزی و بتن‌آرمه هم در ساختن انواع سازه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کلام پایانی

وال پست نوعی نگهدارنده دیوار در برابر نیروهای وارده است که از تغییر شکل خارج از صفحه دیوارها در مقابل ین عوامل جلوگیری می‌کند. یک سازه مهم و اصلی به شکل افقی و عمودی است که شبیه به ستون یا تیر است که عملکردهای آن تفاوت دارد و برای متصل‌کردن دیوار به ستون تیر و وال و ایمن کردن آنها استفاده می‌شود. برای اجرای آن حتما نیاز به دانش تخصصی است.

Samaneh Davoudi

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button
Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/lilywood/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/lilywood/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34